Trimis: Sun May 30, 2010 9:57 am Titlul subiectului: rezultate fribroscan
buna ziua,
am aflat ca am hepatita cronica B acum 2 ani. De atunci imi fac periodic analizele dar totul este in limite normale, , viremia a fost 15UI/ml acum un an. Anul acesta am reusit sa imi fac si fibroscanul si as vrea sa stiu cateva pareri in interpretarea lui. rezultatul a fost
Stiffness 4.9
fibroza F0-F1
FIBROTESTUL a fost 0.23(F0-F1)
ACTITEST 0.11(A0)
multumesc!
corina20x
Data inscrierii: 27/Aug/2008
Trimis: Tue Jun 01, 2010 7:29 am Titlul subiectului:
Buna Corina,
Stadiile de fibroza sint incipiente, ceea ce inseamna ca ficatul nu a fost foarte afectat de virus. Faptul ca transaminzele sint normale si viremia foarte mica vin sa confirme acest rezultat.
Dupa parerea mea fibroscanul va fi necesar in viitor doar daca transmanizele se vor mari si se vor mentine ridicate o perioada mai lunga de timp.
Deci deocamdata lucrurile stau foarte bine pentru tine si trebuie sa iti repeti analizele periodic (asa cum faci deja ) si sa incerci sa ai un stil alimentar cit mai echilibrat. Cele mai importante analize care trebuie urmarite sint transaminazele. Daca ele se maresc, atunci poti continua cu investigatiile sa vezi daca ai nevoie de tratament.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Thu May 19, 2011 1:15 pm Titlul subiectului:
Buna,
Daca imi poate traduce si mie cineva rezultatul fibroscanului i-as multumi mult.
Sotul a fost diagnosticat cu hep cronica b.Diagnosticul a venit ca un trasnet si acum incercam sa ne dezmeticim si sa intelegem cum poti lupta cu acest virus.
Deci:
- STIFFNESS (KPA) 9,5
- IQR (KPA) 17,1
- CS (KPA) 24,5 - Ce va spun toate acestea ???? La ce se refera???
Diagnosticul pus de medic: HEPATITA CRONICA CU VHB FIBROZA F3- Initiere terapie antivirala
astept cu nerabdare un raspuns
Multa sanatate