Trimis: Mon Jun 06, 2011 10:24 am Titlul subiectului: Rezultate pe termen lung pentru tratamentul cu Baraclude Ent
Buna!
Numele meu este Alexandra, am 26 de ani si in 2007 am fost diagnosticata cu hepatita B cronica. Am urmat tratament cu Interferon timp de 6 luni (pentru al carui dosar am facut si punctie hepatica), nu am reactionat si am initiat dosarul pentru Baraclude Entecavir. Urmez acest tratament de aproape 6 luni.
Azi am ridicat primele analize iar viremia mi-a aratat o evolutie deosebita: de la peste 110 milioane la 19 mii. M-am bucurat mult si sunt in continuare bucuroasa. Am inteles ca trebuie sa mentin ritmul si in urmatoarele 6 luni pentru a ajunge la versiunea nedetectabila (pana in 200). Intrebarea mea este: dupa ce termin tratamentul cu Baraclude Entecavir (5 ani sau mai putin), presupunand ca ajung la viremie mica sau nedetectabila, in urmatorii 10-15 ani virusul nu se inmulteste la loc?
Mentionez ca nu am anticorpi, de aceea urmez tratamentul acesta si ca nu stiu sa ma uit in analize sa vad unde apare factorul de replicare (stiu inca din 2007 ca el exista). Ma gandesc ca peste 10-15 ani va trebui sa reurmez acest tratament, daca virusul se tot inmulteste asa.
As aprecia mult o opinie, recunosc ca nu am apucat sa abordez medicul in acest sens astazi pentru ca eram prea agitata sa mai intreb .
Va multumesc anticipat.
Alexandra
tigerine
Data inscrierii: 06/Jun/2011
Trimis: Tue Jun 07, 2011 11:15 am Titlul subiectului:
Buna Alexandra,
Bine ai venit pe forum.
Se pare ca tratamentul cu Entecavir functioneaza la tine si sper sa ajungi cit mai repede la o viremie nedetectabila.
Din cite stiu eu tratamentul cu antivirale se ia o perioada lunga de timp si nu exista garantia ca o data ce tratamentul se incheie viremia sa ramina nedetectabila. Din experienta altora am aflat ca in unele cazuri viremia a ramas nedetectabila, iar in unele a reinceput sa creasca, caz in care s-a intervenit din nou cu antivirale. Cu citeva luni in urma am citit cazul unui domn care povestea ca a reusit sa scape chiar de virus dupa citiva ani de tratament cu antivirale, desi scopul acestui tratament este sa impiedice virusul sa se multiplice. Sansele date de a scapa de tot de virus sint foarte mici, din pacate.
Ca sa-ti raspund la intrebare, cred ca dupa terminarea tratamentului vei afla destul de repede daca viremia reincepe sa creasca. Din cite stiu nu dureaza 10 - 15 ani pentru a ajunge la viremii mari din nou, ci mult mai putin.
In legatura cu factorul de replicare, eu nu stiu sa existe vreo analiza care calculeaza acest lucru. Am sa incerc sa caut ceva informatii. Tu unde ai citit despre acest lucru?