Trimis: Sun Aug 23, 2009 3:40 am Titlul subiectului: Sanse de a fi infectat ? :(
Salut,
In primul rand nu vreau sa irosesc timpul nimanui, nu am fost diagnosticat inca cu hepatita B.
Am 24 de ani si in urma cu 5 saptamani am cunoscut o fata care mi-a devenit prietena.
Joi, pe 21 august am facut pentru prima oara (si ultima) dragoste cu ea si am folosit prezervativ in timpul penetrarii. Au existat totusi cateva minute catre sfarsit cand avand scos prezervativul a existat contact intre mana ei si penis si cateva momente in care a existat contact intre organele sexuale fara penetrare insa, doar superficial.
Spre dezamagirea mea, ieri am aflat insa ca cea in care am avut incredere ducea o viata dubla . Sunt sigur ca a avut mai multi parteneri si inainte sa ma cunoasca si in timp ce era cu mine. ( aparent isi castiga existenta din asta 8 ore pe zi ).
Nu stiu daca este infectata cu virusul B.
Totusi CARE SUNT SANSELE de a ma fi infectat in urma episodului descris?
In profilaxia postexpunere pentru HVB se recomanda o doza de HBIg la cel mult 14 zile de la expunere si vaccinare simultana cu administrarea HBIg. HBIg am inteles ca e aproape imposibil de obtinut in Bucuresti. Ar avea vreun sens sa ma vaccinez maine dimineata la 3 zile + dupa o POTENTIALA expunere?
andrei_fd84
Data inscrierii: 23/Aug/2009
Trimis: Sun Aug 23, 2009 4:24 am Titlul subiectului:
Buna andrei_fd84,
Pe scurt, sansele de a fi infectat de o persoana cu virusul B in urma episodului descris de tine este spre 0. Iar tu nici macar nu stii daca partenera ta are sau nu acest virus. Deci eu zic sa te linistesti si sa iti faci analize peste ceva timp ca sa fii sigur (AgHBs - analiza care iti spune daca esti infectat sau nu cu acest virus).
Eu as zice ca doza de HBIg nu e necesara in cazul tau pentru ca nu stii cu certitudine ca ai fost expus (chiar si daca partenera ta ar avea, ipotetic, acest virus, sint multe alte conditii care ar fi trebuit indeplinite pentru a te infecta). Dar, vaccinul e bine sa-l faci pentru ca te poate ajuta in multe alte situatii, gen mersul la dentist.
Daca tot exista vaccinul eu zic ca e bine sa-l si folosim. _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Sun Aug 23, 2009 5:33 am Titlul subiectului:
Multumesc mult pentru raspuns si pentru promtitudine Ella. Am sa mai astept cateva saptamani si am sa imi fac un set de analize. AgHBs am sa incerc sa il fac dupa vreo 6-7 saptamani.
Inafara de hepatita B despre care stiu ca e de aproximativ 100 de ori mai infectioasa decat HIV spre exemplu, ce alte chestii as mai fi putut lua in AVAND IN VEDERE episodul descris ? ( imi cer scuze daca sunt off-topic nefiind o intrebare strict legata de hepatita).
P.S : Cu adevarat trist e ca nu putem avea incredere in nimeni. Aparentele inseala intotdeauna.
andrei_fd84
Data inscrierii: 23/Aug/2009
Trimis: Sun Aug 23, 2009 2:36 pm Titlul subiectului:
Teoretic ai fi putut lua toate bolile din spectrul celor cu transmitere sexuala in cazul in care partenera ta le-ar fi avut.
Dar practic, eu cred ca ti-a fost inselata increderea, ceea ce e greu de suportat pentru toata lumea, si ai intrat putin in panica. De vreme ce ai folosit prezervativ, mare parte din acele posibile infectii (pur teoretic vorbesc acum ) au fost evitate.
Repet, vaccinarea pentru hepatita B este bine sa o faci pentru a fi protejat in viitor, cind poate nici prin cap nu ti-ar trece ca ai putea fi infectat. Marea majoritate a celor infectati nu stiu cum s-a intimplat acest lucru. In ceea ce priveste celelalte posibile boli pe care le-ai fi putut lua, cred ca ar trebui sa te linistesti si daca apar ceva simptome sa mergi la medic si sa te tratezi. Nu poti sa te apuci sa faci analize pentru toate BTS-urile si sa stai mereu in expectativa. _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Mon Aug 24, 2009 12:50 am Titlul subiectului:
Nici eu nu cred ca te-ai putea infecta cu hepatita dupa episodul descris de tine. Dar ca fapt divers, nu i-ai acordat incredere cam curand? 4 sapt e cam putin sa zici ca ai incredere in cineva. Asta e un semnal de alarma care ar trebui sa-ti confirme faptul ca fara o relatie stabila, sexul fara prezervativ nu e recomandat.
Si eu cred ca ar fi bine sa te vaccinezi impotriva hepatitei B, peste cateva saptamani, cand vei afla cu siguranta ca nu esti infectat.
PS: Exista persoane casatorite care au facut si copii (prin sex neprotejat, evident) si nu si-au infectat partenerii de virusi hepatici. Deci tu esti safe.
Multa bafta.
cla
Data inscrierii: 27/Jun/2008
Trimis: Mon Aug 24, 2009 10:08 am Titlul subiectului:
Multumesc din nou pentru raspunsuri. Am fost astazi si la medic, iar recomandarea a fost sa astept 6 luni (cat e fereastra imunologica in cazul cel mai defavorabil) apoi sa fac analizele si vaccinul.
@Cla Tot ca fapt divers , nu am suspectat absolut nimic cel putin pana cand am observat o inadvertenta care m-a facut sa ma gandesc la o serie de lucruri.
Facand haz de necaz imi aminteste de un banc, conform caruia Dumnezeu a inzestrat barbatul cu doua capete insa nu i-a dat suficient sange pentru a le putea utiliza simultan.