Hep

Si sarcina si hepatita?

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Wed Oct 28, 2009 4:08 am Titlul subiectului: Si sarcina si hepatita? Raspunde cu citat (quote) Question ce parere aveti? stie cineva? ce se intampla daca esti deja insarcinata sau cand poti avea copil?

astept pareri cu mare interes; multumesc

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
loredana minescu
  • Data inscrierii: 27/Oct/2009

Trimis: Thu Oct 29, 2009 4:31 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Loredana, uite ai aici niste raspunsuri: (poate te ajuta)

http://hep.ro/articole/hepatica-c-si-sarcina/

Cele bune.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Thu Oct 29, 2009 6:47 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) buna si multumesc de ajutor,

sa spun mai concret: daca se spune ca se da interferon tocmai in 2 ani, eu am viremie mica, pot deveni mama? nu prea am inteles cum sta treaba, fiindca se presupune sa te protejezi pana scapi de virus, nu?

cu consideratie

loredana minescu

Trimis: Thu Oct 29, 2009 7:39 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Uite, eu am citit undeva (nu mai stiu exact unde) ca riscul de transmitere prin contact sexual al virusului hepatic C e de aproximativ 5% (adica destul de mic, dar nu inexistent). Si acest procent variaza in functie de viremia persoanei. Ceea ce e confirmat si de faptul ca tu esti infectata si sotul tau nu.

Ar trebui sa-ti notezi toate intrebarile astea si sa le adresezi medicului cand ajungi pe la el.

Tu trebuie sa iei in calcul si faptul ca e posibil ca in urma tratamentului sa nu se eradicheze complet boala. Presupun ca stii si tu care sunt sansele de reusita ale tratamentului. De aceea, nu cred ca trebuie sa excluzi posibilitatea de a face un copil acum, cand iti si propusesesi.

Daca esti atat de inspaimantata de ideea de sex fara protectie, poti lua in calcul si inseminarea artificiala. Astea sunt niste decizii pe care trebuie sa le luati tu, sotul tau la sfatul unei medic care sa-ti inteleaga temerile.

Spuneai ca ai 2 cunostinte mai mari care au si ele hepatita C. Ele si-au infectat partenerii? Ca ma indoiesc ca au folosit protectie Very Happy , oricat de open-minded le-as crede Very Happy .

Acum, nu ca as vrea eu sa fiu ciudata...dar sotul tau, daca e sa se infecteze, poate sa ia si el virusul de pe undeva, nu musai de la tine (cum am dedus ca l-ai luat si tu, si cum il ia majoritatea). Sunt pe forum numeroase persoane care nu si-au infectat sotii/sotiile, desi aveau si copii (deci, evident, au facut sex neprotejat) Smile

Daca mai ai intrebari punctuale, nu ezita sa le pui...

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Thu Oct 29, 2009 7:45 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) aha, multumesc mult Smile ; inteleg ff bine ce-mi spui; asa o sa fac; de regula, medicii nu vor/ sau n-au timp sa stea de vorba cu pacientii pe indelete, desi in regulament spune ca trebuie sa raspunda la orice intrebare si sa acorde timp oricat e nevoie, dar....
o sa fiu mai insistenta peste 2 saptam cand ma voi duce iar;

o zi excelenta! cu consideratie
Loredana

loredana minescu

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: