Hep

Start boala

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Thu Oct 13, 2011 9:25 am Titlul subiectului: Start boala Raspunde cu citat (quote) Buna seara! Am si cateva intrebari. Care este sursa de imbolnavire cel mai des intalnita, cunoscuta ca fiind cauza principala de imbolnavire? Ce masuri trebuie aplicate in viata intima pentru a ne feri de aceasta boala?Anticonceptionalele cat sunt de nocive pentru ficat? (un %) Si ce puteti sa-mi spuneti despre hepatoprotectorul 4Femina? va multumesc frumos.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
sim
  • Data inscrierii: 13/Oct/2011

Trimis: Sat Oct 22, 2011 3:00 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Care este sursa de imbolnavire cel mai des intalnita, cunoscuta ca fiind cauza principala de imbolnavire?

Contactul cu sange infectat este principala sursa de imbolnavire. Acesta poate interveni in timpul unei transfuzii (mai rar acum, dar foarte frecvent inainte de '90), in timpul unei interventii chirugicale cu instrumentar nesterilizat corespunzator (inclusiv la dentist), in timpul utilizarii unor obiecte ascutite care are putea avea urme de sange - forfecute de unghii (la cosmetica), lame de ras utilizate de mai multe persoane, efectuarea de tatuaje in locatii dubioase etc.

Se mai poate transmite prin contact sexual neprotejat, si unele studii indica faptul sa s-ar putea transmite si prin saliva (in special la persoanele cu o viremie foarte ridicata).

Ce masuri trebuie aplicate in viata intima pentru a ne feri de aceasta boala?

Impotriva hepatitei B exista vaccin. Acesta e cea mai sigura metoda de a te proteja impotriva infectarii

Ca reguli generale de protectie:
- evitarea sexului neprotejat
- evitarea utilizarii de instrumente ascutite folosite si de altii etc. Mai multe informatii poti gasi aici si aici.

Anticonceptionalele cat sunt de nocive pentru ficat?
Nimeni nu-ti va putea da un procent vizavi de nocivitatea contraceptivelor. Se stie insa ca nu-s indicate cele orale pe termen lung, pentru ca pun o presiune suplimentara pe un ficat bolnav. Avand in vedere ca acum exista alternativa inelului hormonal, cred ca suntem pe drumul cel bun Smile. Avand in vedere ca ambele sunt "terapii hormonale" nu ar trebui utilizate fara avizul unui medic.

Si ce puteti sa-mi spuneti despre hepatoprotectorul 4Femina?

Nu stiu nimic de acest hepatoprotector. O opinie personala: nu prea am incredere in ceea ce in farmacii poarta numele de hepatoprotectoare...

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Sat May 05, 2012 8:39 am Titlul subiectului: transmitere hepatita b Raspunde cu citat (quote) o mare dilema....ce sanse sunt sa contactezea cineva hepatita b.de la o persoana infectata,in cazul in care contactul sexual a fost minim....adica nu a avut loc o ''penetrare''completa din cauza ca pers in cauza s-a impotrivit dar..nu suficient....
nikole
  • Data inscrierii: 05/May/2012

Trimis: Sat May 05, 2012 8:45 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Confused voi reveni cu analizele acelei persoane.....
nikole

Trimis: Sun May 06, 2012 12:49 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Buna Nikole,

Sansele sint destul de mici, mai ales daca persoana respectiva se afla intr-o stare inactiva a bolii. Dar nu sint garantii, poti avea pur si simplu ghinion.

E bine sa-ti faci analizele si daca totul este in ordine sa-ti faci vaccinul. E mai sigur.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Sun May 06, 2012 12:53 pm Titlul subiectului: hepatita Raspunde cu citat (quote) da starea virusului e inactiva...adica virusul il are dar nu mai urmeaza tratament decat hepatoprotector.atat....
i-am sugerat sa fc o analiza acum si o analiza peste o luna....cam atat stiu ca e perioada de debut....si apoi si vaccin.
persoana este cu acest virus de 5 ani....a urmat tratamente hepatoprotectoare area analizele bune..si nu a fct interferon pentru ca asa a hot. medicul ei.din motive ca nu are nevoie,analizele fiind foarte bune.

nikole

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: