Hep

Vaccin AHB

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect

Mesaj Autor
Trimis: Fri Mar 04, 2011 11:16 am Titlul subiectului: Vaccin AHB Raspunde cu citat (quote) Eu am facut vaccinul AHB in clasa a 12 a, in anul 2004 prima si a doua doza si in anul 2005 a treia doza, pe ce perioada sunt protejata impotriva virusului, mai trebuie sa fac acum un alt vaccin?

Ultima modificare efectuata de catre alexandrab la Fri Apr 29, 2011 1:28 am, modificat de 1 data in total

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
alexandrab
  • Data inscrierii: 04/Mar/2011

Trimis: Fri Mar 04, 2011 12:08 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Perioada in care vaccinul te protejeaza impotriva virusului hepatic B nu este definita in timp. La unii e eficient intreaga viata, la altii deloc.

Pentru a vedea daca esti sau nu protejata, este indicat sa-ti faci anticorpii anti HBs si in functie de valoarea acestora vei sti daca poti sa nu sa te infectezi cu acest virus.

Interferonul nu se administreaza doar in functie de viremie, ci de un intreg tablou care cuprinde mai multi parametri. Teoretic, aceasta viremie e destul de mica, dar daca exista transaminaze foarte mari si rezultate proaste la biopsie, se poate recomanda si interferon pentru a incetini evolutia bolii.

Daca mai ai intrebari, incercam sa-ti raspundem in masura in care ne pricepem.

cla
  • Data inscrierii: 27/Jun/2008

Trimis: Fri Mar 04, 2011 3:42 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) multumesc

Ultima modificare efectuata de catre alexandrab la Fri Apr 29, 2011 1:28 am, modificat de 1 data in total

alexandrab

Trimis: Mon Mar 07, 2011 3:33 pm Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)
baetanu alexandra a scris:
M-am uitat pe analize si are TGO 24 si TGP 42 nu mi se par niste valori foarte mari,iar incarcatura virala 14 000 de copii, e cazul sa ne facem griji mari la valorile astea ce fel de hepatita b este cronica?

Buna Alexandra,

Hepatita B cronica este o boala destul de complexa si pentru un diagnostic corect trebuie o lista intreaba de analize:
- transaminaze (TGP si TGO)
- viremie
- biopsie
- AgHBe, AcHBe

Din cele postate de tine s-ar putea deduce ca hepatita este inactiva. Doar medicul poate pune insa acest diagnostic, eu doar imi dau cu parerea Smile.
Hepatita cronica B nu este motiv de maxima ingrijorare, dar e o boala cronica care trebuie mereu tinuta sub control prin analize periodice. Daca hepatita este inactiva acum, ea poate sa se activeze oricind si trebuie sa fiti pregatiti pentru tratament cit mai repede posibil.

Important mi se pare sa intelegeti cit mai bine cu ce anume va luptati (hepatita cronica B) ca sa o puteti face eficient. Deci poti reveni cu orice nelamuriri, oricind.

Multa sanatate

ella
  • Data inscrierii: 08/May/2008

Trimis: Tue Mar 08, 2011 9:26 am Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote) Multumesc frumos pentru raspunsuri, celelalte analiza pe care le-ati enumarat sunt bune sunt in parametri normali.Biopsia este acelasi lucru cu fibroscanul? Ca el asta a facut sper sa nu gresesc denumirea.
alexandrab

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   

Creaza un subiect nou Raspunde la subiect
Mergi direct la: