Trimis: Sun Jul 19, 2009 2:16 am Titlul subiectului: VHB - cum incepem?
Buna ziua!
Da, am aflat ca sunt purtatoarea acestui virus si totusi sunt calma deocamdata cu toate ca nu stiu de unde sa o apuc. Caci mi-am dat seama ca poate fi si mai rau (nu ca asta ar fi ceva bun).
Vreau sa devin mama si mi-am spus ca cel mai bine sa fac un set de analize inainte pentru a vedea ca totul e in regula. Si nu e totul in regula.
Antigen HBs - 270;
Anticorpi HBc - 0.064.
Poate ca inca sunt calma pentru ca medicul ginecolog care imi daduse aceste analize si la care am fost cu rezultatele (cu multe recomandari pt prestatia sa de catre cunoscuti) a spus ca am si B si C, din cate vede ea (C-ul pentru ca au iesit anticorpi HBc). Asa ca dupa o zi de planset si disperare, m-am documentat pe net, am facut HCV care a iesit negativ, am luat trimitere de la medicul de familie si acum vreau sa analizez si cealalta problema. Transaminazele au fost mereu normale, asa ca nu ne-am dus cu gandul ca poate fi ceva. In plus, sotul meu se vaccinase impotriva acestui virus si iar sunt mai linistita din acest punct de vedere, ca nu i-am transmis si lui (la el a iesit negativ antigenul).
In primul rand, la o prima vedere, spune ceva valoarea antigenului? Nu am gasit nicaieri interpretari legate de valoarea sa. In al doilea rand, cunoaste cineva un medic gastroenterolog bun care sa imi recomande toate analizele care se impun? Oricum, mi-e clar ca le voi plati, dar macar s stiu exact ce trebuie sa fac si sa nu merg de foarte multe ori pt analizele preliminare, e si asa destul stress in asteptarea rezultatelor.
Multumesc mult!
mih
Data inscrierii: 19/Jul/2009
Trimis: Sun Jul 19, 2009 9:31 am Titlul subiectului:
Buna Mih si bine ai venit pe forum.
Imi pare rau pentru vestea asta neplacuta, dar e foarte important ca ai aflat si poti lua acum toate masurile necesare pentru a naste un copil sanatos in ciudat faptului ca ai aceasta boala. Nu vreau sa comentez eroarea de interpretare a medicului tau ginecolog. Vreau doar sa-ti spun ca e foarte important sa gasesti unul care sa inteleaga problema ta si care sa poate colabora cu gastroenterologul pe care il vei gasi pentru ca tu si copilul sa fiti in siguranta. Din pacate nu-ti pot recomanda un medic. Deduc ca vrei unul din Bucuresti. Poate alti membri ai forumului iti poti recomanda pe cineva.
Analizele nu ar trebui sa le platesti daca ai trimitere de la medicul de familie. Din cite spui, daca transaminazele sint normale, e foarte posibil sa fii ceea ce se mai numeste "purtator sanatos de virus B". Dar ai nevoie si de viremie si de fibrotest sau fibroscan sau chiar biopsie.