Trimis: Mon Aug 01, 2011 2:20 am Titlul subiectului: Viremie nedetectabila
Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra si de ceva informatii.
In anul 2008 in urma unei donatii de sange am descoperit ca am virusul hepatitei c. Din fericire, odata cu analizele de atunci si repetate anual, viremia este nedetectabila. Intrebarea mea este legata de nelinistea pe care o am referitoare la fetita mea de 5 luni pe care am nascut-o prin cezariana, careia i-am dat lapte de la san. In timpul alaptarii am suferit la nivelul sfarcurilor de rupturi(ragade) prin care mai curgea si un strop de sange.... E posibil sa o fi afectat cumva si pe ea prin alaptare? Tin sa mentionez ca am specificat atat medicului ginecolog care a adus-o pe lume cat si medicului care ma are pe mine in urmarire cu viremia, insa nu am primit vreo restrictie cu privire la alaptare atunci, insa nu mi-am inchipuit ca voi avea rani la nivelul sfarcurilor! Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc anticipat!
andreea.b
Data inscrierii: 01/Aug/2011
Trimis: Thu Aug 04, 2011 7:07 am Titlul subiectului:
Buna Andreea,
E o intrebare grea. Pentru ca in teorie virusul se transmite prin singe, raspunsul imediat ar fi ca e posibil. Nimeni nu stie insa care este probabilitatea ca acest lucru sa se intimple.
Tinind cont cit de important este sa-ti alaptezi copilul, poate poti gasi o varianta temporara de a-i da laptele, fara sa intre in contact direct pina te vindeci.
Multa sanatate _________________ Ella
ella
Data inscrierii: 08/May/2008
Trimis: Thu Sep 08, 2011 2:15 am Titlul subiectului: andreea.b
Daca analiza anticorpilor anti-hcv a iesit pozitiva, nu inseamna ca ai virusul in sange. Aceasta analiza arata daca organismul a contactat sau nu virusul C, iar la tine se pare ca a contactat, dar organismul tau, prin imunutate a reusit sa-l distruga, deci te-ai vindecat spontan(cazuri de vindecare foarte rare dar reale)
Nu ai de ce sa-ti faci probleme in privinta fetitei, transmiterea de la mama la fat in cazul mamelor cu hepatita C este foarte rara, procentul este de 3-5% in conditiile prezentei ranilor sangerande atat la mama cat si la bebelus, dar la tine viremia fiind nedetectabila, nu ai ce sa fi tranmis. La fel nici prin alaptare nu ai cum sa fi transmis deoarece in primul rand viremia atesta ca nu ai virusul in sange, nu ai hepatita C. Chiar si in cazul in care ai fi avut, infectarea ar fi fost posibila numai daca existau rani sangerande. Hepatita C se transmite doar prin sange.
Fii fericita !
albert
Data inscrierii: 27/May/2011
Trimis: Wed May 09, 2012 11:00 am Titlul subiectului:
si eu am facut analize dar nu stiu . .... cum se noteaza viremia sa ma uit si eu pe analize sa vad dak scrie si dak stie cine care sunt valorile normale pt viremie
alexu85buc
Data inscrierii: 28/Apr/2012
Trimis: Thu May 10, 2012 12:21 am Titlul subiectului:
In analizele din laboratoarele din Romania eu am vazut-o trecuta doar ca "viremie". Valoarea normala, a unei persoane neinfectata, este nedetectabil. Adica aparatul cu care se masoara nu gaseste nici urma de virus in organism.
Daca analiza este pozitiva de obicei se trece valoare fie mai ingrosat, fie cu culoarea rosie. _________________ Ella